Terug naar projecten

Zebra Bananas

Branding, website, digitale media, videos en verpakkingen

Zebra Bananas is toegewijd om hoge kwaliteit bananen wereldwijd te verkopen. Geproduceerd in Ecuador en Costa Rica, heeft Zebra Bananas als doel de consument te voorzien van de beste kwaliteit bananen op de markt. Elke doos die wordt geleverd is niet alleen voorzien van top kwaliteit bananen, maar deze zijn ook fair trade. Hiermee laat zij haar betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid zien. Zebra exporteert vers fruit van een kwaliteit die boven verwachting goed is.

Concept

Zebra Bananas is een bananenmerk dat een belangrijke rol speelt in de concurrerende markt van fruit. Giraffes4Zebras is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwikkelen en opzetten van dit nieuwe merk. De naam gaf de richting aan voor het logo en de huisstijl. De herkenbare zebrastrepen zijn verwerkt in alle communicatie-uitingen, waardoor afnemers en consumenten deze direct kunnen koppelen aan het merk.

Strategie

De doelgroepen van Zebra Bananas zijn voornamelijk Rusland, Kazachstan, Kyrgizië en Oezbekistan en een aantal andere landen uit Centraal Azië. Onderzoek naar de wensen en voorkeuren van deze doelgroepen gaf richting aan het ontwikkelen van de marketingstrategie.
Van het creëeren van de identiteit van Zebra Bananas, het ontwerpen van het logo, tot de hele registratie van het merk; Giraffes4Zebras was verantwoordelijk voor het hele proces. Een aantal voorbeelden van materialen ontworpen door Giraffes4Zebras: verpakkingen voor diverse markten; video’s van de productie in Ecuador; een website in verschillende talen; inspirerende social media posts en promotiematerialen die nu de hele wereld over reizen.

Resultaat

Vandaag de dag worden Zebra Bananas internationaal geëxporteerd. De herkenbaarheid van het merk en de aanvragen vanuit Rusland en Centraal Azië nemen snel toe. Het moment dat consumenten uw product beginnen te herkennen, is de eerste stap van de reis.

Auteur Lisa Gansky zei eens; “Een merk is een stem, een product een souvenir”.

Klik hier om naar de website van Zebra Bananas te gaan.

Klik hier voor een overzicht van onze projecten.