Terug naar projecten

NIKKI Bananas

Branding, verpakking, website, digitale media, videos

NIKKI Premium Bananas zijn zeer exclusieve bananen. Vanuit de productielocaties in Ecuador en Costa Rica worden de bananen naar verschillende bestemmingen over de hele wereld gebracht.

De vraag: hoe maak je de hele wereld bekend met dit nieuwe bananen merk?

Concept

NIKKI Premium Bananas is een nieuw merk dat zocht naar een markt die past bij hun bananen. Giraffes4Zebras was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de identiteit van het merk en de strategie om de nieuwe, jonge consument te bereiken. Dit alles uiteraard zonder de huidige consument te verliezen.

Giraffes4Zebras kreeg veel ruimte voor het verbeteren en vernieuwen van de promotie en het ontwerp van het merk. Bij het ontwerp hebben wij ons laten inspireren door de premium kwaliteit van de bananen. Na uitgebreid onderzoek bij onze doelgroep hebben wij het eerste kleurenpallet voorgesteld in combinatie met levendige afbeeldingen.

Strategie

De doelgroepen zijn voornamelijk de producenten van bananen, winkels en de consument. Bij voedingsmiddelen is het van belang om de online campagne duidelijk te koppelen aan de uitstraling van het product zelf. Zo herkennen consumenten het product in de winkel gemakkelijk en valt het product extra op in het schap. De opvallende kleuren en het aansprekende logo van Nikki grijpen direct de aandacht. Door dit ook door te voeren op de bananendozen en promotiematerialen is NIKKI Premium Bananas de eerste keuze in het winkelschap. Klaar om de wereld te veroveren!

De inhoud van de website bestaat uit verschillende videos van de productie in Equador, inspirerende afbeeldingen en social media posts. Het doel van de website is het aanbieden van een aantrekkelijk en informatief platform voor afnemers over de hele wereld. Daarom is de website in drie verschillende talen geleverd – Engels, Spaans en Russisch.

Klik hier om naar de website van Nikki Bananas te gaan.

Klik hier voor een overzicht van onze projecten.

Resultaten

Met een toegenomen vraag voor kwaliteits-bananen over de hele wereld en een grotere bekendheid van haar bananenleveranciers in Equador, gaat NIKKI Premium Bananas een veelbelovende toekomst tegemoet.