Terug naar projecten

Moraine

Branding, digitale media, verpakkingen, videos

De hoogste kwaliteit producten, daar staat Moraine voor.

Het is begonnen als merk voor Belgische patat, maar het bedrijf staat nu voor een groeiend aantal producten. Naast Franse friet worden ook groentes en gevogelte van hoge kwaliteit verkocht onder de naam Moraine Quality Foods. Wereldwijd vind je de producten terug bij groothandels, winkels en distributeurs.

Concept

Giraffes4Zebras was verantwoordelijk voor het ontwerpen van het logo. Het concept is bedacht aan de hand van de naam “Moraine”. Letterlijk gezien is het een geleidelijk gevormde ijsberg, resulterend in een vallei. Nunspeet, een dorp in Nederland, is in zo’n ‘Moraine’ gevestigd. Een van de ontwikkelaars van het merk komt oorspronkelijk uit Nunspeet, vandaar de naam.

Het logo staat symbool voor zo’n vallei. Het strakke ontwerp en het kleurgebruik met goudtonen geeft het logo (en de huisstijl) een exclusieve uitstraling van hoge kwaliteit.

Strategie

Moraine is begonnen als merk voor Franse friet.

Franse friet vinden we vaak in de winkelschappen, waar veel verschillende merken bij elkaar liggen. Moraine had daarom een klant georiënteerde verpakking nodig die de waarde van het merk liet zien en deze eruit liet springen. Giraffes4Zebras heeft in dezelfde stijl van het logo deze verpakking ontworpen. De zak geeft een directe link met het product weer, door de foto’s van aardappels, en het overige kleurgebruik straalt klasse uit.
Vandaag de dag ligt de friet over de hele wereld in het schap. Zoals in Maleisië, waar het product herkend wordt om haar goede kwaliteit.

Resultaat

Na een succesvolle introductie van het merk voor Franse friet, is Moraine nu haar producten aan het uitbreiden. Giraffes4Zebras is nauw betrokken bij dit proces. Het Giraffes4Zebras team ontwerpt passende verpakkingen voor nieuwe producten onder het merk Moraine. Zo zijn nu onder meer Moraine bananen en kip verkrijgbaar in specifieke markten. Het team kijkt naar unieke kwaliteiten van elk product en past de verpakking en strategie hierop aan, waarbij het ontwerp altijd dicht bij het originele kleurenpallet zal blijven. Dit zorgt voor een verpakking die aantrekkelijk is voor de juiste klanten.

Klik hier voor een overzicht van onze projecten.

Klik hier voor een bedrijfsfilmpje